EVERYTHING ABOUT KıDEM TAZMINATı

Everything about Kıdem tazminatı

Everything about Kıdem tazminatı

Blog Article

•ALMANYA ten kişiden daha az çalışılan yerlerde kıdem tazminatı hakkı olmuyor. Kıdem tazminatı işçinin her one yıllık çalışması karşılığında yarım aylık ücret olarak hesaplanıyor.

Ben kidem tazminati hesaplamasi ile illgili mumkunse destek almak icin tarafinizi rahatsiz etmis bulunmaktayim, sorumu cevaplayablirseniz tessekurlerimi sunarim. Ben 2012 yilinin kasim ayinda cagri merkezi sektorunde ise basladim ve 2016 kasim ayi icerisinde askerlik grevine baslayacagim. Benim sorum su; sirket uzerinde asgari ucret uzerinden calismaktayiz bunun yaninda performans yapabilirsek ayrica her ay maasimiza performans primi eklenmekte ve fazla mesaide yapmaktayiz, boyle oldugundan aylik sabit bir maasimiz yok. Duydugum kadariyla tazminat hesaplamada tam calisilan son ay massi uzerinden islem saglanmakta imis. Benim son aldigim maas, yani ekim birde aldigim maas bordro uzerinde mesailer ve performans pirimi ve bayram tatili mesaileri ile birlikte burut olarak 2700 olarak goruntulenmekte ve o ay tam olarak calistim herhangibir raporum ve devamsizligim yok(her ayin birinde maas almaktayim) simdi kasim ayinin 2 sinde yillik izin hakkim tekrar yenilenecek ve fourteen gun yillik izin hakkim olacak , bende kasim 2 den sonra istifa etmek ve yillik izin paramida almak istiyorum, ancak kasim ayinda alacagim maas performans pirimi alamam ve fazla mesaimin olmamasi nedeniyle dusuk olacak tahmini brut 1.

iş sözleşmesinde kazanılan haklarımı bu durumda kaybediyorum şimdi zorunlu olarak izne ayırdılar

 Kıdem tazminatı oranı temmuz ayında ocak ayındaki kadar artar mı? Emeklilik için temmuz ayını beklemek mantıklı olur mu?

Çalışan her ne şekilde öldüyse o kişinin yakınlarına kıdem tazminatı ödemesinin yapılması için ölen kişinin ailesinin mahkemeden yazı getirmesi ile kıdem tazminatı alınmaya hak kazanılır.

Kimler kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı alınabilecek durumlar Sigortalı çalışan, evlilik, vefat evlenme gibi bir sebep olmaksızın iş10 ayrılması durumunda kıdem tazminatını alamaz. Şimdi gelelim çalışan ve işveren açısından kıdem tazminatı şartlarına;

İşçi ile işveren arasında kıdem tazminatının hesaplanmasıyla ilgili uyuşmazlıklar çıktığında Yargıtay bordroya fazla itibar etmemekte konuyu kendisi araştırma yoluna gitmektedir.

uygulaması nedeniyle işinden ayrılarak bedelli askerlik yapan kişilere kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceğine ilişkin uygulamada tereddütler oluşmuştur.

İşçinin sadakat borcuna aykırı davranması, bir başka deyişle Kıdem tazminatı doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması hâlinde işverenin haklı nedenle fesih hakkını kullanabilmesi için işçinin bu davranışının mutlaka suç oluşturması gerekmez. Bununla birlikte hangi davranışların sadakat borcuna aykırı olduğunu önceden belirleyebilmek de mümkün değildir.

İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle sizin aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• İşçinin işveren tarafından tazminatsız çıkartılması (4857 Sayılı İş Kanunu’nun twenty five’inci maddesinin II numaralı bendinde gösterilen ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri nedenlerle),

İşçi aynı işyerinde tekrar işe başladığında kıdemleri yeni başladıkları tarihte başlamaktadır.

İşvereniniz tarafından iş akdiniz sonlandırılıyorsa ve deneme süreniz dahil aynı işyerinde çalışma süreniz bir yılı geçtiyse çalıştığınız süreye istinaden tazminat almanız gerekir.

Kıdem tazminatından sorumlulukta da devreden işveren devir tarihinden önceki kısım için devir tarihinden itibaren 2 yıl sorumludur. Devir tarihinden itibaren iki yıl içerisinde kıdem tazminatını hak ederek hizmet akdi feshedilen işçinin kıdem tazminatının devirden önceki kısmı için devreden ve devralan işveren müteselsil sorumludur. Devir tarihinden sonraki kısım için ise devralan işveren tek başına sorumludur.

Report this page